Skip to content

Vakıfbank Sanal POS Entegrasyonunun Kurulumu

  1. Entegrasyonu kurabilmek için Netgsm portalına giriş yapılarak Netsantral menüsüne tıklanır.
  2. Netsantral’inizde Vakıfbank Sanal POS Entegrasyon ayarlarını yapmak için Entegrasyonlar bölümünden ilerlenir.

resim1-vakifbank.png

  1. Açılan ekranda Entegrasyon Listesi alanına tıklanarak pasif entegrasyonlar arasından Vakıfbank Sanal POS Entegrasyonu aktif hale getirilir.

resim2-vakifbank.png

resim3-vakifbank.png

  1. Vakıfbank Sanal POS Entegrasyonunu aktif ettiğinizde entegrasyonun ayar sayfası açılacak. Bu sayfada Vakıfbank tarafından aldığınız İşyeri No, İşyeri Şifre ve Terminal No bilgilerini girerek kaydettiğimizde işlemi tamamlamış olacağız.

İş yeri No :

-Vakıfbank sanal POS iş yeri numaranız.

Vakıfbank sanal POS arayüzü > Yönetim > Üye İş yeri İşlemleri > Üye iş yerinizi görüntülemek mi istersiniz? (Detay) bölümünde Üye İş yeri Numarası ismi ile yer almaktadır.

İş yeri Şifre :

-Vakıfbank sanal POS iş yeri şifreniz.

-Vakıfbank sanal POS arayüzü > Yönetim > Üye İş yeri İşlemleri > Üye iş yerinizi görüntülemek mi istersiniz? (Detay) bölümünde Şifre ismi ile yer almaktadır.

Terminal No:

-Vakıfbank sanal POS terminal numaranız.

-Vakıfbank sanal POS arayüzü > Yönetim > Üye İş yeri İşlemleri > Üye iş yerinizi görüntülemek mi istersiniz? (Detay) > Terminaller bölümünde Üye yer almaktadır.

Test Hesabını aktif et:

-Vakıfbank entegrasyonunu test edebilmek için Entegrasyonlar>Vakıfbank entegrasyonu ayar ekranında test hesabı seçeneği seçilmelidir.

-Test hesabı seçildiğinde test bilgilerinizi girmelisiniz.

-Test işlemlerini test kullanıcı adı ve şifrenizle https://onlineodemetest.vakifbank.com.tr/AdminUI arayüzünde görüntüleyebilirsiniz.  
Raporlar > VPOS İşlem Sorgulama > Ara

resim4-vakifbank.png

  1. Entegrasyon sayfasına Vakıfbank Sanal POS entegrasyonu eklenmiş olacak. Vakıfbank Sanal POS entegrasyonunun karşısında bulunan +Modül butonuna tıklayarak hangi modül kullanılmak isteniyorsa seçilerek ayarlaması sağlanır.

resim5-vakifbank.png

  1. Vakıfbank Sanal POS’una ödeme isteği gönderebilmek için istek gönderen sunucunun ip numarasına izin verilmelidir. Bunun için Vakıfbank Sanal POS Arayüzünden; Yönetim > Üye İş yeri İşlemleri > Üye iş yerinizi görüntülemek mi istersiniz? (Detay) > IP Listesi > Ekle bölümünden 185.88.4.70 Ip’sine izin vermelisiniz.

Vakıfbank Sanal POS Entegrasyonunu Fonksiyonları

  • Kart Numarası Al

Arayan kişiden 16 numaralı kredi kartı numarası istenen fonksiyondur. Kredi kartı doğrulama algoritmasından geçtikten sonra kart numarası Vakıfbank sanal POS servislerinden doğrulanır. Hatalı kart numarasında diğer kart bilgisi isteme fonksiyonlarına yönlendirilmemelidir.

American express (AMEX) kartlarda kart numarası 15 hanelidir.

  1. Max Tuşlama : 16
  2. Tuşlamalar arası max. süre : 5 sn.
  3. Tuşlama olmaması durumunda tekrar çalışma sayısı : 3
  • Son Kullanma Tarihi Al

Arayan kişiden 4 haneli kredi kartı son kullanma tarihi istenen fonksiyondur.

Örneğin 08/2023 son kullanma tarihli kart için 0823 tuşlanmalıdır. Yani ay ve yılın son 2 hanesi tuşlanmalıdır.

  1. Max Tuşlama : 4
  2. Tuşlamalar arası max. süre : 5 sn.
  3. Tuşlama olmaması durumunda tekrar çalışma sayısı : 3
  • CCV Kodu Al

Arayan kişiden 3 haneli kredi kartı güvenlik kodu (CCV) istenen fonksiyondur. Kartın arka yüzünde bulunan 3 haneli koddur. American express (AMEX) kartlarda ön yüzde 4 haneli olabilir.

  1. Max Tuşlama : 4
  2. Tuşlamalar arası max. süre : 5 sn.
  3. Tuşlama olmaması durumunda tekrar çalışma sayısı : 3
  • Ödeme Tamamla

Alınan kredi kartı bilgileri ile aktif aramadaki sepet tutarını Vakıfbank sanal POS tan tahsil edecek fonksiyondur.

-Kart bilgileri eksiksiz ve hatasız girilmiş olmalı,

-Aktif aramaya ait tutarı sıfırdan yüksek bir ödeme sepeti olması gereklidir.

Ödeme önemli bir işlem olduğu için bir IVR ile onay alınması tavsiye edilir. (Ödemeyi onaylamak için 1i iptal etmek için 2yi tuşlayın gibi.)

  1. Tuşlama yok
  • Sepet Özeti

Ödenecek sepet tutarı ile ilgili bilgi verilebilecek fonksiyondur.

“Son 4 hanesi 2468 olan kartınızdan çekilecek tutar 45 TL” gibi bir özet okutulabilir.

  1. Tuşlama yok
  • Sepeti İptal Et

Aktif aramaya ait sepeti iptal eder. İptal işleminden sonra ödeme yapabilmek için tekrar bir sepet oluşturulmalıdır.

  1. Tuşlama yok
  • API Erişim Kontrol

Vakıfbank sanal POS ile olan API bağlantısını kontrol eden fonksiyondur.

Örnek Senaryolar

1- İnstagram üzerinde bir butik işleten firma el yapımı hediyelik eşyalar satmaktadır.

Müşterilerden mesaj yolu ile ürün siparişi alıyor ve Ürünleri kargoyalayarak kapıda ödeme ile tahsilat almaktaydı.. Alınan ödemenin önemli bir kısmı kargo firmalarına gidiyor ve ödemelerin takibi zorlaşıyordu.

-Ancak, Vakıfbanktan sanal POS açarak müşterilerden ödemeleri IVR tuşlaması ile alarak, zamandan tasarruf etmekte ve ödemeleri sorunsuz takip edebilmektedir.

2- Telefon ile sipariş alarak su satışı yapan bir dükkan,

Müşterileri arayarak, su sipariş etmek istediğinde IVR ile su sipariş onayını aldıktan sonra Vakıfbank sanal POS entegrasyonu ile kredi kartından ödemeyi alıyor ve ödemesi alınmış suyu adrese teslim edebilmektedir.

-Böylece gönderilen suyun kabul edilmemesi ve zaman kaybı ile ödeme alma kısmında sorun yaşanması durumu ortadan kalkıyor.

3- Bir firmanın ödeme tahsil edeceği veri tabanında kayıt tuttuğu bir ödeme listesi bulunmaktadır.

Vakıfbank Sanal POS ve Custom entegrasyonları ile Müşterilerin veya üyelerin belirli bir kodu (Örneğin; TC Kimlik No, müşteri no, telefondan tanıma vs.) tuşlayarak veri tabanında kaydı bulunan ödemeyi IVR yardımı ile ödeme almaktadır.

-Bunun için, Custom entegrasyon ile web servisten alınan ödeme tutarını, IVR tuşlamasıyla Vakıfbank sanal POS entegrasyonundan tahsil edilmesi gerekmektedir.

4- Bir tur şirketi arayan müşterilerine tur hakkında otomatik sesli bilgi vererek, satın alacak müşterilere kolaylık sağlamaktadır.

Bu firma, Custom entegrasyon ile turları hakkında bilgileri arayanlara dinletmekte ve yine Custom entegrasyon ile oluşturmuş olduğu ödeme sepetini IVR aracılığıyla Vakıfbank sanal POS üzerinden tahsil edebilmektedir. Aynı zamanda Custom entegrasyon ile ödeme yapan numarayı ve bilgilerini veri tabanına kayıt etmektedir.

-Böylece tur şirketini arayarak bilgi almak isteyen veya tur satın almak isteyen kişilere sürekli bilgi verilebilir bir ortam oluşturularak, ödeme kolaylığı ve ödeme durumunda herhangi sorun yaşanmamasını sağlamaktadır.

5- Bir muhitte satış yapan bir market, telefon ile sipariş alarak siparişleri evlere dağıtmaktadır.

Bu markette telefon ile ekmek,su vs. sipariş almaktaydı ve bu durumda market içerisindeki müşteriler ile ilgilenmek zorlaşmakta müşteri ve zaman kaybına neden olmaktaydı.

-Ancak, Netsantral üzerinden çağrıları alarak, Custom entegrasyon ile siparişleri almakta ve otomatik ödeme sepetini oluşturulmaktadır. Vakıfbank sanal POS ile ödemeleri tahsil ederek siparişleri evlere dağıttığında hem zaman kaybı hemde ödeme durumunda yaşanan sorunlar giderilmiştir. Aynı zamanda Veri tabanına müşterilerin isim ve adres gibi bilgilerini tutarak, santralin diğer yetenekleri ile müşterileri isimleri ile karşılayabilmektedir.

Detaylı bilgi ve destek için [email protected] mail adresi üzerinden destek talebi oluşturabilirsiniz.