Yealink T20 P Telefon

Bu yazının tahmini okunma süresi 2 dakikadır.

Yealink T20 P IP telefon kurulumu aşağıda adım adım anlatılmıştır.

  1. Cihaz IP bilgisinin alınması

Kurulum için ilk olarak cihaz üzerinde bulunan “OK” tuşundan cihaz IP bilgisinin alınması sağlanmalıdır. Cihaz IP bilgisi; cihaz üzerinde  “Status” (Durum) kısmında “Ipv4” için yazan kısımdan görülebilmektedir.

Not: Cihazda IP bilgisi görünmedi ise ethernet kablosu kontrol edilmelidir. Cihazın arkasında 2 giriş yeri vardır (İnternet ve PC.)Canlı kablo internet olan porta takılmalı.dır Yine IP yoksa kablonun geldiği cihaz (Switch ya da modem ) veya kablo kontrol edilmelidir.

2.Kurulum arayüzüne erişim sağlanması

Alınan ve cihaz üzerinde görüntülenen IP bilgisi (192.168.xx.xx) web tarayıcıya girilerek kurulum arayüzüne erişim sağlanır.

Kurulum arayüzünde istenen kullanıcı adı (username) ve şifre (password) bilgisi her zaman admin olarak girilmekte ve arayüz ayar ekranına erişilebilmektedir.

Şifre kabul edildi ise daha önce değiştirilmiş olabilir. Değiştiren kişiden öğrenilmesi gerekiyor ya da cihazın fabrika ayarlarına döndürülmesi gerekmektedir.

3.Hesap bilgilerinin kayıt edilmesi

Cihaza kurulum yapılması istenen santral ve dahili bilgilerinin cihaza tanıtılması için; yönlendirilen arayüz ekranında “Account” ekranına erişilerek bilgiler kayıt edilmelidir.

Yealink cihazlarında en fazla 2 hesap tanımı yapılabilmektedir. Account ekranında daha önce tanımlı veya yeni tanımlanacak tüm hesapların bilgileri görüntülenebilmektedir.

Ekranda Account listesinde Account 1 / Account 2 olarak listelenen hesaplara bilgi girişi yapılarak hesap entegrasyonu sağlanabilmektedir.

Account’larda herhangi bir hesap ekli değilse veya hesap bilgileri ile entegrasyon sağlanamadı ise Register Status bilgisi Disabled / Registering / Register Failed bilgilerinden biri olarak görüntülenmektedir. Hesap eklenerek aktif olduğunda ise bu bilgi Register olarak görüntülenecektir.

Kurulum yapılması istenen santral ve dahili bilgisinin ayarlanması için;

İlk olarak Line Acctive özelliği “Enabled” olarak seçilir.

Label, Display Name, Register Name ve User Name alanında kurulmak istenen dahili bilgisi seçilmektedir.

Netsantral dahili listesine Netsantral arayüzü > Ayarlar > Dahili Listesi ekranından ulaşılabilmektedir.

Password alanına ise kurulmak istenen dahilinin dahili şifresi girilmelidir.

Netsantral arayüzü > Ayarlar > Dahili listesi ekranından kurmak istenen dahilinin şifresi öğrenilebilmektedir.

SIP Server 1 alanından; Server Host bilgisine santral domain bilgisi girilerek “Confirm” butonu ile hesap kaydı tamamlanmaktadır.

Netsantral arayüzü > Santral Bilgileri ekranından domain bilgisi öğrenilebilir.

Hesap kaydı sorunsuz yapıldığında Register Status bilgisi Register olarak görüntülenecektir.

4.Server Expires bilgisinin düzenlenmesi

Yealink hesap ayarlarında SIP Server 2 alanında “Server Expires” bilgisi standart 3600 olarak belirtilmektedir. Ancak bu bilgi 600 olarak değiştirilmelidir. Bu durum cihazın register olma durumunun daha hızlı kontrol edilmesini ve hesabın sistemden kopmamasını sağlamaktadır.

Makaleyi yararlı buldunuz mu?